Велику Британію закликають припинити імпорт бавовни з китайських «тюремних таборів»

Великі бренди закривають очі на примусову працю в Китаї, яку використовують у масштабах, небачених із часів Другої світової війни. Про це повідомила група юристів і активістів, закликавши Велику Британію припинити імпорт бавовняних товарів з китайського регіону Сіньцзян.

За даними активістів, товари з сіньцзянської бавовни продає багато відомих компаній, зокрема H & M, IKEA, Uniqlo і Muji. Водночас, за оцінками ООН, у трудових таборах Сіньцзяна міститься, щонайменше, мільйон етнічних уйгурів та інших мусульман.

H & M та IKEA вже оголосили, що їхні постачальники більше не матимуть справи з сіньцзянською бавовною. Uniqlo і Muji від коментарів відмовилися.

Jack Taylor/Getty Images

У листі британському уряду Всесвітній уйгурський конгрес (WUC) і організація «Глобальна мережа правових дій» (GLAN) заявили, що є «неспростовні докази» того, що уйгурів використовують для примусової праці в бавовняній промисловості Китаю.

Вони закликали Велику Британію провести розслідування і припинити імпорт бавовни з регіону, якщо компанії не доведуть, що її виробили не за допомогою примусової праці. Митниця також повинна розглянути питання про вилучення імпортованої продукції, яка вже перебуває в країні.

Китай стверджує, що табори призначені для боротьби з тероризмом і навчання професійних навичок. Пекін заперечує використання уйгурів для примусової праці.

Із Сіньцзяна надходить понад 80% усієї виробленої в Китаї бавовни. У регіоні проживає близько одинадцяти мільйонів уйгурів.

Leave a Comment

Останні записи

У Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єра

У Гаїті, яка переживає велику кризу, призначили голову перехідної президентської ради. Посаду зайняв ексголова Сенату…

1 годину тому

Австралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглу

Загляньте в незвичайний будинок, який збудувала австралійка Кет Вайлд у місті Саншайн-Кост. [Кет Вайлд, власниця…

20 години тому

Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди

Злива з градом накрила місто Фучжоу в південнокитайській провінції Цзянсі. Град подекуди був завбільшки з…

21 годину тому

Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Поки південнокорейські лікарі-стажисти страйкують проти планів уряду збільшити квоти на студентів медичних закладів вищої освіти,…

22 години тому

Поліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»

Поліція Нью-Йорка пізно ввечері у вівторок увійшла на територію кампусу Колумбійського університету й затримала десятки…

23 години тому

Педро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра Іспанії

Прем'єр-міністр Іспанії заявив, що лишається на посаді. Педро Санчес брав п'ятиденну відпустку, щоб обдумати своє…

1 день тому