Новини спорту

Японський борець переїхав до Сенегалу, щоб вивчити стародавнє бойове мистецтво

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Ці затяті сутички так полюбилися японському борцю Сього Уодзумі, що він змінив місце проживання. З Токіо переїхав до Тієса — третього за величиною міста Сенегалу. А ціль — вивчити сенегальську боротьбу, відому як лаамб.

[Сього Уодзумі, борець]:

«Я щойно закінчив тренування в команді, у якій зараз навчаюся. Після кожного тренування відчуваю, що потроху стаю сильнішим, тому дуже радий. Майстерність зростає».

Лаамб — давня боротьба. У ній поєднані борцівські прийоми й акробатика. Перемагає той, хто покладе суперника спиною на землю. Раніше лаамб був частиною військових ритуалів, а також розвагою. Тепер це національний вид спорту.

Сього відкрив для себе цей стиль під час поїздки до Сенегалу у 2017 році. Через п’ять років переїхав до африканської країни й тепер тренується цілими днями. Живе в громаді сенегальських борців.

[Сього Уодзумі, борець]:

«Мені подобається Сенегал, бо сенегальці мають дуже теплі серця. У Сенегалі, як і в Японії, є культура гостинності. У нас це називається “омотенасі”, а в Сенегалі — “теранга”. Коли я приїхав до Сенегалу, мене зачарувала ця традиція».

Японець ще заснував академію для молодих борців. Зараз він допомагає трьом десяткам спортсменів готуватися до юнацьких Олімпійських ігор 2026 року. Вони пройдуть у столиці Сенегалу.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому