Новини політики

Президент Тайваню зустрілася зі спікером Конгресу США

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Історична зустріч у Каліфорнії. Президента Тайваню Цай Інвень приймає спікер палати представників Конгресу США Кевін Маккарті. Це найвищий американський політик, який із 1979 року офіційно зустрічається з лідером Тайваню на території США. І зробив він це, попри погрози КНР.

Китай називає Тайвань своєю бунтівною провінцією. Останнім часом він не раз давав зрозуміти, що може спробувати захопити частково визнану демократичну державу силою.

Цай Інвень обговорила з Маккарті взаємну підтримку. Вона процитувала Рейгана, який казав, що «для збереження миру треба бути сильними».

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Присутність і непохитна підтримка законодавців переконують народ Тайваню в тому, що ми не ізольовані. І ми не самотні. Однак не таємниця, що нині мир, який ми підтримували, та демократія, над створенням якої ми наполегливо працювали, стикаються з небувалими проблемами».

[Кевін Маккарті, спікер палати представників Конгресу США]:
«Я вірю, що наш зв’язок зараз міцніший, ніж будь-коли в моєму житті. Ми виконаємо свої зобов’язання й підтвердимо прихильність до наших спільних цінностей, які об’єднують усіх американців».

Торік Китай провів коло Тайваню військові навчання. Так він відповів на візит ексспікера палати представників Ненсі Пелосі до Тайбея. Цього разу під час візиту Цай до США китайські авіаносці наблизилися до південно-східного берега Тайваню.

До зупинки в США президент Тайваню відвідала в Південній Америці дві країни-союзниці. Це Беліз та Гватемала. До цього Гондурас розірвав з островом дипломатичні зв’язки й установив відносити з КНР.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

21 годину тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

22 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

22 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

23 години тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

1 день тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

1 день тому