Новини економіки

Британець звів будинок у сміттєвому баку на знак протесту проти захмарних цін

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Лондонський художник Гаррісон Маршалл відчиняє хвіртку й підходить до свого будинку. Його він спорудив зі сміттєвого бака й дощок. Щоправда, це лише тимчасове житло, де він обіцяє прожити рік. Це своєрідна акція протесту проти «шалених» цін на оренду квартир у британській столиці. Особливо на тлі кризи й інфляції.

Каже, що повернувшись до міста з-за кордону, намагався знайти житло, але в нього не вийшло.

[Гаррісон Маршалл, художник]:
«Ціни шалені. І це реальність для тисяч інших жителів міста. Орендна плата просто божевільна. Навіть якби я знайшов місце за прийнятною ціною, на нього б претендувало ще 100 осіб чи близько того».

На будинок Гаррісон витратив коло 4000 фунтів. Це приблизно 4800 доларів. Усередині є невелика кухня й ліжко. Водночас він розмістився в жовтому контейнері, який зазвичай використовують для будівельних відходів.

Ділянку землі надала благодійна організація. Художник має садову доріжку й переносний туалет у кутку ділянки. Він приймає душ на роботі, що за десять хвилин їзди на велосипеді, або в тренажерному залі. Також є доступ до води зі шланга сусіднього будинку.

[Гаррісон Маршалл, художник]:
«Усі сусіди чудові. Усі дуже мене підтримують. Приносять домашню їжу. Це величезний бонус для всього проєкту. Просто в цьому районі, схоже, справді гарна громада».

Інфляція споживчих цін у Великій Британії досягла 41-річного максимуму. Пік був у жовтні, коли вона перевищила 11 %. Наразі вона, як і раніше, виражається двозначним числом.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

17 години тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

18 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

18 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

19 години тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

20 години тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

21 годину тому