Новини авто

Компанію Tesla зобов’язали відкликати 362 000 електромобілів у США

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Компанію Tesla зобов’язали відкликати понад 362 тисячі електромобілів у США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving. Воно виконує функцію автопілота. Національне управління безпеки дорожнього руху США заявило, що ПЗ працює неадекватно й може призвести до аварії.

Зокрема, згідно з аналізом регулятора, система автономного водіння дає змогу електромобілям перевищувати швидкість, а також проїжджати перехрестя непередбачуваним чином. Наприклад, автомобіль може й далі їхати, не зупинившись на стоп-лінії, або проїхати прямо зі смуги, призначеної для повороту. Також автопілот дає змогу виїхати на перехрестя на жовтий сигнал світлофора.

Керівництво компанії Tesla не погодилося з твердженнями регуляторного органу, проте вирішило добровільно відкликати автомобілі як запобіжний захід. Воно також заявило, що йому невідомо про якісь аварії, пов’язані з проблемами, які озвучив регулятор.

Багато водіїв електрокарів Tesla поки не знають про відкликання.

[житель Лос-Анджелеса]:
«Я використовую автопілот здебільшого на трасі, і жодних проблем не було. А цю новину чую вперше».

[жителька Лос-Анджелеса]:
«Я не чула про це. Та зрозуміло, що під час запровадження чогось нового будуть і промахи. Тоді виробник забере це і спробує поліпшити. Загалом автопілот — гарна ідея. Виробник просто ще раз попрацює над цим — і технологія стане досконалішою».

Відкличуть авто Model S і Model X, випущені з 2016 по 2023 рік, а також Model 3 2017–2023 років та Model Y 2020–2023 років. Tesla випустить безплатне оновлення ПЗ, яке можна встановити через бездротову мережу.

Водночас Ілон Маск закликав регулятора не називати це оновлення словом «відкликання». Він назвав такий термін застарілим і таким, що не відображає дійсність.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

15 години тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

16 години тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

16 години тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

17 години тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

18 години тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

19 години тому