Новини Китаю

Тайвань подовжує термін служби в армії до одного року

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

На Тайвані довше служитимуть в армії. З 2024 року термін збільшиться з чотирьох місяців до одного року. Такі зміни запроваджують через зростання загрози демократично керованому острову з боку комуністичного Китаю.

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Чинна чотиримісячна система обов’язкової військової служби більше не може забезпечити достатню кількість солдатів і їх якісну підготовку до необхідного рівня в ситуації, коли умови постійно змінюються».

КНР і далі посилює дипломатичний та економічний тиск на Тайвань. Пекін заявляє про свої права на острів, називаючи його своєю бунтівною провінцією. Ось уже три роки майже щодня китайські ВПС порушують тайванський повітряний простір.

Рішення подовжити термін служби, за словами президента Цай Інвень, ухвалили після двох років вивчення питання. Вона зазначає, що в нинішньому вигляді армія острова не зможе впоратися із загрозою, особливо якщо КНР розпочне швидку атаку.

[Цай Інвень, президент Тайваню]:
«Тайвань хоче показати світові, що, перебуваючи між демократією і диктатурою, ми твердо віримо в демократію. Перебуваючи між війною і миром, ми наполягаємо на мирі. Проявімо мужність і рішучість захищати нашу батьківщину й демократію».

У понеділок Тайвань повідомив про найбільше в історії вторгнення у свій повітряний простір китайських ВПС. До нього зайшло відразу 43 винищувачі КНР.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому