Культура і розваги

Від Ізраїлю до Болівії: як у світі підготувалися до Різдва

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Вбрані ялинки, яскраві прикраси й вогні гірлянд. У всьому світі готуються зустріти Різдво. Урочисті заходи проходять у місті Газа й Віфлеємі. Вогнями засяяв і Єрусалим, радуючи місцевих жителів і туристів.

А це Рим. Тут до свята запалили 22-метрову ялинку. Цього року гірлянди до звичайної електромережі не під’єднали. Енергію для них виробляють сонячні панелі, а зберігається вона в літієвих акумуляторах.

Можливо, не всі знають, але найвища у світі різдвяна ялинка розташована в італійському місті Губбіо. Цей титул у 1991 році їй надала Книга рекордів Гіннеса.

По суті, це світлова інсталяція з 3000 лампочок, що на схилі гори Інджино. Висота ялинки — 650 метрів, ширина — 450. Для освітлення використали 8 із половиною кілометрів кабелю. Верхівку ялинки увінчує зірка з 200 вогнів. Інсталяцію видно з відстані 50-ти кілометрів. Традиції запалювати таку ялинку вже понад 20 років.

А це інший куточок світу — Ла-Пас. У центрі столиці Болівії влаштували грандіозний різдвяний парад. Вулицями йдуть сотні Санта-Клаусів і рухаються чарівні сани з оленями. Загалом тут продемонстрували 60 мальовничих платформ. Парад організували 150 болівійських компаній та установ.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

3 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

3 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

3 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

3 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

3 дні тому