Головні світові новини

У Китаї можливий новий спалах коронавірусу

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Влада Китаю заявила, що північно-східні регіони на кордоні з Росією можуть стати новим осередком спалаху коронавірусу в країні. Так кількість нових випадків, за офіційною статистикою, зросла до рекордного рівня за останні півтора місяця. Водночас, як кажуть чиновники, понад 90% нових хворих — приїжджі. Здебільшого це китайці, які повертаються з Росії.

Цю лікарню недавно відкрили в місті Суйфеньхе провінції Хейлунцзян. Як повідомляють, вона розрахована на 600 пацієнтів з помірними симптомами коронавірусу.

Тут, а також у місті Харбін уже зобов’язали всіх приїжджих 28 днів бути на карантині. Також новоприбулі мусять пройти тест на коронавірус.

Загалом із квітня обмежувальні заходи повторно запровадили в одному з повітів центральної провінції Хенань, у містах на півночі провінції Хейлунцзян, а також у деяких районах міста Гуанчжоу.

Водночас надходять повідомлення, що новий спалах може початися не лише через заїжджих хворих. У країні також і далі виявляють багато безсимптомних пацієнтів. Китайська влада почала їх включати до офіційної статистики лише з 1 квітня. Відтоді додано сотні таких інфікованих.

Головний епідеміолог країни сказав, що такі випадки становлять лише 4,4% усіх підтверджених. Однак раніше гонконзьке видання South China Morning Post повідомляло, що цей відсоток може сягати третини виявлених випадків захворювання.

Кілька тижнів Китай повідомляв про дуже невелику кількість нових хворих всередині країни. Однак інтерв’ю з китайцями й внутрішні доповіді, які отримало видання Epoch Times, свідчать про те, що місцева влада, найімовірніше, занижує чисельність. Приміром, за даними Управління охорони здоров’я міста Ухань за 14 березня, того дня там перевірили тести 16 тисяч пацієнтів. 373 дали позитивний результат на коронавірус. Однак офіційно повідомили лише про чотирьох нових інфікованих.

Leave a Comment

Останні записи

Їдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війну

Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…

16 години тому

У центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантів

Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…

17 години тому

Огляд світових подій (з 28 квітня по 3 травня)

1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…

17 години тому

Китайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринок

90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…

18 години тому

У Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентів

Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…

19 години тому

Поліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів

Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…

20 години тому