[This post contains advanced video player, click to open the original website]
Законопроєкт, як очікують, набуде чинності з 1 січня 2023 року. Він також вимагатиме від усіх підприємств харчового ланцюжка розробити план зменшення харчових відходів.
Щорічно в країні викидають 1400 тонн харчів. Це 21 кілограм на людину із середньою вартістю 250 євро.
Водночас деякі ресторани вирішили діяти вже зараз.
[Жуан Нугейр, офіціант]:
«Ми адаптували меню так, щоб готувати під певну кількість клієнтів. Це 15–20 осіб щодня. Надлишку майже немає. Але той, що є, ми пропонуємо вечорами як закуски до напоїв. Водночас, якщо щось залишається, завжди можемо загорнути їжу із собою».
Закон зобов’яже магазини й супермаркети знижувати ціни на продукти відповідно до того, як наближатиметься кінцевий термін придатності. Також їм запропонують жертвувати такі товари продовольчим банкам.
Деякі супермаркети вже дотримуються майбутнього закону. Наприклад, тут на такі товари діють знижки. Також такі продукти можуть подарувати працівникам чи постійним клієнтам.
Водночас закон рекомендує з уже прострочених продуктів готувати їжу для тварин або виробляти добрива чи біопаливо.
Якщо ресторани, бари й супермаркети не виконуватимуть вимог, їм загрожують штрафи на суму до 60 тисяч євро.
За даними ООН, у всьому світі викидають третину харчів.
Коли на тлі війни в Судані почався голод, сім'я Ліни, щоб вижити, вдалася до крайніх…
Ірландська поліція демонтувала наметове містечко нелегалів, яке розросталося в центрі Дубліна протягом року. Загалом поряд…
1. Град з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негоди Природні катаклізми…
90-дюймовий екран нижче від капота та музика для пішоходів — такими й подібними до них…
Тисячі грузинів заблокували найважливішу транспортну розв'язку в Тбілісі. Тут посилюються протести проти спірного законопроєкту «Про…
Тільки недавно поліція знищила пропалестинський табір у кампусі Колумбійського університету в Нью-Йорку, а вже в…
Leave a Comment