Суспільство

На TikTok подають нові позови у Вашингтоні та в 13 штатах США

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Нові судові позови подали на TikTok одразу в кількох штатах США. Популярну китайську медіаплатформу звинувачують у тому, що вона завдає шкоди дітям і підліткам, а також не має інструментів, щоб захистити їх від шкідливого контенту.

Позови подали окремо в Нью-Йорку, Каліфорнії, окрузі Колумбія та ще в 11 штатах. Вони розширили правову боротьбу між китайською соцмережею і регуляторними органами США та вимагають накласти нові фінансові санкції.

Штати звинувачують TikTok у навмисному використанні програмного забезпечення, яке, щоб діти були в соцмережі якомога довше й частіше, спричиняє звикання.

Сторона звинувачення стверджує, що TikTok прагне максимально збільшити час, який користувачі проводять у застосунку, щоб показувати рекламу.

Генпрокурор Вашингтона, округ Колумбія, заявив, що TikTok проводить нелегальні фінансові операції за допомогою своїх функцій прямих трансляцій і віртуальної валюти.

Керівництво TikTok заявило, що категорично не погоджується з цими твердженнями, назвавши їх «неточними й такими, що вводять в оману». Воно стверджує, що надає функцію обмеження екранного часу та налаштування конфіденційності для користувачів віком до 16 років.

Нагадаємо, у серпні мін’юст США подав до суду на TikTok за те, що соцмережа не захищає конфіденційності дітей. Інші штати, зокрема Юта й Техас, раніше подавали до суду у зв’язку з тим, що застосунок не захищає дітей від шкоди.

Китайська материнська компанія TikTok — ByteDance — зараз намагається домогтися скасування закону США, який може заборонити соцмережу в країні. Згідно з ним, компанія має кілька місяців, щоб продати застосунок американському власникові. Інакше TikTok приберуть з усіх магазинів застосунків.

Закон ухвалили з міркувань безпеки. Відповідно до законодавства КНР, будь-яка компанія на території Китаю зобов’язана передавати дані на запит влади. Це означає, що інформація американських користувачів, зокрема й дітей, може опинитися в руках компартії Китаю.

Leave a Comment

Останні записи

Ізраїльська армія показала ліквідованого лідера ХАМАСу

Ізраїльська армія показала відео з дрона, на якому, як стверджують, ліквідований лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар.…

16 хв. тому

Паризький автосалон: японські інженери створили бездротову зарядку для електрокарів

У цьому концепт-карі злилися футуристичний дизайн і провідні технології. Він дебютує на Паризькому автосалоні —…

1 годину тому

До Ватикану повернулася знаменита статуя Аполлона Бельведерського

Знаменита статуя Аполлона Бельведерського знову постала перед гостями Музеїв Ватикану. Її прибрали з внутрішнього дворика…

2 години тому

Картину із зображенням Венеції невідомого автора визнали роботою Джозефа Тернера

Цю картину із зображенням Венеції тривалий час вважали роботою англійського живописця Джозефа Тернера, але це…

21 годину тому

Близько 270 000 ліванців утекло від конфлікту до сусідньої Сирії

Конфлікт між «Хезболлою» та Ізраїлем змушує сотні тисяч мешканців Лівану втікати до інших країн. На…

22 години тому

Черв’яків та інших істот знайшли в ґрунті на дні Тихого океану

Це був момент, коли вчені виявили підводний світ тварин у породі на морському дні. Використовуючи…

23 години тому