Суспільство

Цвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комах

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Чи бажаєте курячі шашлички сатай з додатковим білком? Цей сінгапурський ресторан додає у своє меню комах.

І таких закладів харчування стає дедалі більше, бо влада Сінгапуру недавно визнала комах безпечними для споживання людьми.

Тож які вони на смак?

До цього ресторану перед офіційним стартом меню запросили дегустаторів. Вони це і з’ясовували.

[відвідувачка]:

«У цвіркунів текстура, як у сушених креветок. Якщо ви знаєте текстуру сушених креветок, то відразу відчуєте схожість. Якщо ви їсте їх із заплющеними очима, то ніколи не зрозумієте, що це цвіркун».

[відвідувач]:

«З погляду смаку м’ясо смачніше, але я готовий їсти це час від часу, бо для мене це новинка».

Сінгапур схвалив 16 видів комах для вживання в їжу, зокрема цвіркунів та коників.

Як кажуть у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН, комахи — багате джерело жиру, білка, вітамінів, клітковини та мінералів.

Дослідник із продовольчої безпеки Пол Тенг називає додавання комах у меню «кроком у правильному напрямку».

[Пол Тенг, директор підрозділу Нац. інституту освіти Сінгапуру]:

«У таких країнах, як Таїланд, Камбоджа та Лаос, багато поколінь людей їдять комах. Там немає чинника “огидності”. Це частина їхнього звичайного раціону. Тепер нам треба створити таку традицію в Сінгапурі, бо ми не маємо історії вживання комах у їжу».

Засновник ресторану, у якому тестують меню з комахами, каже, що перші відгуки клієнтів були позитивними.

Але ресторан зможе офіційно додати меню лише після того, як імпортери отримають ліцензії від Сінгапурської продовольчої агенції.

Поки що цвіркунів та коників завозитимуть із Таїланду. Але ресторан планує в майбутньому розводити цих комах самостійно.

Leave a Comment

Останні записи

Естонець перейшов з Азії до Європи по стропу, натягнутому над Босфорським мостом

Естонський слеклайнер Яан Роозе першим у світі перейшов по канату з Азії до Європи. Він…

14 години тому

«Летючий» електричний човен на підводних крилах установив рекорд

Електричне судно на підводних крилах установило рекорд: за добу подолало відстань у 777 кілометрів між…

15 години тому

Цистерна Базиліка в Стамбулі щодня приваблює десятки тисяч туристів

Це місце схоже на давній храм чи святилище. Але насправді воно мало приземленішу функцію —…

16 години тому

У бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули рації

Нова хвиля вибухів пристроїв зв'язку прокотилася Ліваном. Цього разу здетонували портативні рації, які використовують бойовики…

17 години тому

Болівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опір

Марш на столицю Болівії наразився на опір. Йому на шляху стали прихильники нинішнього президента. Багатоденний…

18 години тому

Новий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальців

Відбитки пальців завжди вважали ключовим доказом у розслідуванні злочинів. Тепер з'явився новий інструмент для їх…

19 години тому