Суспільство

Зоопарки в США прийматимуть конфіскованих диких тварин

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Екзотичні птахи, черепахи та крокодил знайшли притулок у Лос-Анджелеському зоопарку. Усіх урятували від нелегальних торговців тваринами. Таких звірів, птахів та рептилій у Південній Каліфорнії вже чимало. Про них дбає Служба охорони риби й дикої природи США та Асоціація зоопарків й акваріумів.

Південну Каліфорнію вважають осередком незаконної торгівлі дикими тваринами. Злочиннці створили своєрідний синдикат із річним оборотом у кілька мільярдів доларів.

З 2015 по 2019 рік влада завела 800 кримінальних справ, а також конфіскувала 50 тисяч тварин. Для всіх довелося шукати притулок чи нове місце проживання. Але іноді тваринам потрібна допомога ветеринара, або їх треба ізолювати, щоб не допустити поширення інфекції. У цьому тепер і допомагатимуть зоопарки.

[Джейк Овенс, працівник зоопарку]:

«Тварин перевозять у валізах, деякі загортають у целофан чи папір. Ось так пакують. Комусь заклеюють рот, щоб не шуміла. Під час польоту їм не дають ні їжі, ні води. Водночас когось переправляють кількома літаками, перш ніж доставлять до США. Такі тварини переживають велике потрясіння».

Контрабандисти торгують тиграми, черепахами, папугами, екзотичними рибками та іншими тваринами. Декого купують як домашніх тварин, деяких — як своєрідні трофеї для прикрашення будинку. Когось — щоб з’їсти, а когось — для приготування ліків народної медицини.

[Ден Еш, голова Асоціації зоопарків й акваріумів]:

«Торгівля дикими тваринами спирається на людські бажання та жадібність. І цими тваринами торгують у всьому світі, щоб нажитися. І ми бачимо, як виникають злочинні синдикати».

Більшість конфіскованих тварин назавжди залишиться в зоопарках. Їм забезпечать гарний догляд, і вони, можливо, дадуть потомство. Декого випустять назад у дику природу. Але спочатку фахівці переконаються, що їм не загрожує небезпека знову потрапити до рук контрабандистів.

Автори програми сподіваються, що вона пошириться й на інші регіони США, де процвітає нелегальна торгівля дикими тваринами.

Leave a Comment

Останні записи

Данія повернула Бразилії унікальну мантію з червоного пір’я

Данія офіційно повернула Бразилії унікальну реліквію — індіанський плащ із 4000 пір'їн червоного ібіса. Священну…

6 години тому

Моцарела з буйволиного молока — горда традиція італійської Кампанії

Білі кульки чудового сиру сходять із конвеєра. Це особливий продукт: моцарела ді буфала кампана, або…

7 години тому

Унікальний датчик пожеж здобув премію Дайсона у Великій Британії

Це пристрій раннього сповіщення про лісові пожежі, натхнений природою. І він здобув престижну щорічну премію…

8 години тому

Другий замах на Дональда Трампа: ФБР розкрило подробиці

У місті Вест-Палм-Біч американського штату Флорида посилено присутність поліції після ймовірної спроби вбити кандидата в…

9 години тому

У Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожеж

У Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожеж. Там зараз пік пожежонебезпечного сезону.…

10 години тому

Морем на байку: грузинський мотоперегонник проїхав 33 км по воді

Грузинський мотоперегонник Гіоргі Гахеладзе проїхав на байку від містечка Кобулеті до містечка Поті, подолавши 33…

11 години тому