Новини політики

Один із міністрів Ріші Сунака пішов з кабміну через звинувачення в цькуванні колег

[This post contains advanced video player, click to open the original website]

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак одразу після приходу до влади вже зазнає тиску. Один із членів його кабміну, міністр без портфеля Гевін Вільямсон, оголосив про відставку. Він це зробив після того, як його звинуватили в цькуванні колег.

Скаргу на Вільямсона подали анонімно за його дії у період із 2017 по 19 рік. Тоді він обіймав посаду міністра оборони. Сам політик заявив, що не згоден зі звинуваченнями, але вони заважають його роботі в уряді.

У листі, який він виклав у соцмережі, сказано: «Я вирішив піти з уряду, щоби повністю дотриматися чинного процесу подання скарг та очистити своє ім’я від будь-яких звинувачень».

У скарзі йдеться, що Гевін Вільямсон знущався з працівників і постійно їм погрожував. Зокрема одному з них він радив «викинутися з вікна». Також пролунали звинувачення, що Вільямсон любив непристойні плітки, які він використовував як важелі тиску на колег.

Вільямсон став першим членом уряду Ріші Сунака, який пішов з посади. Сам же прем’єр сказав, що «з великим сумом» приймає відставку та підтримує рішення Вільямсона зробити крок назад.

Ріші Сунака від самого початку критикували за це призначення. Так, його попередники Тереза ​​Мей і Борис Джонсон із різних причин звільнили Вільямсона з посад міністра оборони та освіти.

Нагадаємо, Ріші Сунак — уже третій прем’єр-міністр Великої Британії за останні два місяці. Він прийшов, обіцяючи відновити цілісність уряду.

Leave a Comment

Останні записи

Китайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у Європі

Китайські електромобілі Leapmotor незабаром почнуть продавати в Європі. Компанія з Ханчжоу створила спільне підприємство з…

2 дні тому

Огляд світових подій (з 12 по 17 травня)

1. Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція» Візит Блінкена Київ, Україна…

2 дні тому

Як вітаються слони

Люди можуть вітати одне одного по-різному. Можна сказати «привіт», потиснути руку, обійняти, поцілувати в щоку…

2 дні тому

Переможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-Йорку

Святковий обід для переможниці Вестмінстерського дог-шоу влаштували в ресторані в Нью-Йорку. Мініатюрний пудель із кличкою…

2 дні тому

Сильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Щонайменше чотири людини втратило життя внаслідок сильного шторму, що налетів на Х'юстон. Принаймні двох загиблих…

2 дні тому

Поліція очистила кампус Каліфорнійського університету від протестувальників

Поліція затримала кількох пропалестинських активістів, які протестували в Каліфорнійському університеті в Ірвайні. Офіцерів із десяти…

2 дні тому